21.10.2015 ARGENTYNA I CHILE - WINA PO DWÓCH STRONACH ANDÓW (Katowice)

21 października o godzinie 19:00
 

Miło nam zaprosić Państwa na degustację i kolację klubową Argentyna i Chile – wina po dwóch stronach Andów. Spotkanie prowadzi Wojciech Giebuta – redaktor magazynu „Czas Wina”.
 
Menu kolacji:
 
Aperitif
Alambrado Torrontés-Pinot Grigio, Mendoza, Argentyna
 
Pierwsza przystawka
Carpaccio z łososia podane z karczochami, kaparami i pomidorkami koktajlowymi
Cien y Cerro Sauvignon Blanc, DO Rapel Valey, Chile
Alambrado Gran Selección Chardonnay, Mendoza, Argentyna
 
Druga przystawka
Borowiki karmelizowane w brandy
Alambrado Gran Selección Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentyna
La Capitana Cabernet Sauvignon-Merlot, DO Cachapoal Valley, Chile
 
Danie główne
Grillowana polędwiczka wieprzowa z bekonem, w ciemnym sosie demi-glace z ziemniaczanym gratin
Alambrado Gran Selección Malbec, Mendoza, Argentyna
La Capitana Carménère, DO Cachapoal Valley, Chile
 
Deser
Karmelowy lub waniliowy crème brûlée
 
Więcej informacji...