17.07.2016 III SLOW FOOD PIKNIK (Dwór Sieraków)

17 lipiec w godzinach 12:00-21:00

 
Piknik w sierakowskim parku to impreza otwarta dla wszystkich.
Zapraszamy na degustację regionalnych produktów i dań z grilla, a także cydrów, piw rzemieślniczych i win polskich. Będzie można spróbować sił w slow-sportach, takich jak krokiet i bule, a potem odpocząć w cieniu drzew na kocach i leżakach.

W tym roku szczególnie zapraszamy warsztaty i degustacje komentowane.

12.30 Degustacja win z Małopolski – prowadzi Justyna Korn-Suchocka – redaktor Magazynu Czas Wina

13.30 Warsztaty wędzenia ryb – prowadzi Janusz Fic – szef kuchni Dworu Sieraków

15.00 Degustacja polskich cydrów – prowadzi Bartosz Wilczyński - Promotor kulinarny Stowarzyszenie Polskie Cydry Autorskie

17.00 Polskie sery i wino, warsztaty łąc
zenia smaków – prowadzi Wojciech Giebuta – redaktor Magazynu Czas Wina

Koszt każdego z warsztatów 50 zł od osoby.
Informacje i zapisy: + 48 600 226 150 lub recepcja@dworsierakow.pl
www.dworsierakow.pl

Ponadto możliwość degustowania serów z wytwórni Figa, świetnych podhalańskich oscypków, naturalnych soków i miodów, przysmaków z Koziarni oraz dań przygotowanych specjalnie na tą okazje przez szefa kuchni Dworu Sieraków - w menu m.in. ślimaki na kilka sposobów, wędliny z własnej wędzarni, domowe przetwory oraz ryby z Jeziora Dobczyckiego.