19.10.2016 SZKOLENIE Z WINIARSTWA NIEMIECKIEGO (Warszawa)

19 październik o godzinie 16:30


Jung&Lecker zaprasza na szkolenie związane z winiarstwem niemieckim.
Szkolenie odbędzie 19 października 2016 o godzinie 16.00 w restauracji Jung& Lecker w Warszawie, ul. Krakowskie Przedmieście 45. Spotkanie potrwa ok 4,5 godziny.
Koszt 150 PLN.

Winiarstwo Niemieckie - Zakres Szkolenia:

- określenie jakości win: wina jakościowe i wyróżniki
- regulacja prawna
- urzędowe badanie jakości
- numer A. P. - amtliche Prüfungsnummer
- regiony uprawy
- szczepy winogron
- klasyfikacja smakowa win niemieckich...

- etykieta niemiecka
- VDP
- Grosses Gewächs
- degustacja win.

Szkolenie poprowadzi Sommelier Monika Wojtysiak.
O oprawę kulinarną zadba szef kuchni Jung&Lecker, Kamil Pontek.
Rezerwację miejsc proszę przysyłać na adres mailowy info@jungilecker.pl lub telefonicznie +48 517985198

ZAPRASZAMY.
JUNG&LECKER