20.10.2016 MASTER SOMMELIER DINNER WITH ADAM PAWŁOWSKI (Warszawa)


Szef Kuchni Maciej Majewski oraz Master Sommelier Adam Pawłowski zapraszają serdecznie na wyjątkowe wydarzenie łączące wino z wyśmienitą kuchnią. 
 
5-daniowej kolacji towarzyszyć będzie wybór najlepszych francuskich win wyselekcjonowanych przez Adama Pawłowskiego, pierwszego polskiego Master Sommeliera. Nasz gospodarz wprowadzi Państwa w arkana sztuki dobierania wina do posiłku, a szef kuchni przygotuje menu, które zabierze Państwa w pyszną kulinarną przygodę.
 
Adam Pawłowski, Master Sommelier
Miłość do wina, radość czerpana z obsługi gości oraz pasja do pogłębiania wiedzy zaprowadziły Adama Pawłowskiego ścieżką ku spełnieniu marzeń. Sześć lat temu rozpoczął swą karierę, zdobywając po drodze, jako jedyny Polak w historii, prestiżowy tytuł Master Sommelier. Pracował jako główny sommelier w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji w hotelu Northcote w hrabstwie Lancashire w Anglii.
 
Maciej Majewski, Szef Kuchni 
Tak mówi o sobie: „Gotowanie to całe moje życie. Nie traktuję gotowania jak pracy, ale jak spełnienie moich marzeń”. Doświadczenie zdobywał pracując przez kilkanaście lat w sieci hotelowej Accor, a także odbywając staże i praktyki w hotelach oraz restauracjach we Francji. Stylem gotowania, w którym się spełnia, jest kuchnia polsko-francuska w wydaniu modern, bazująca na najlepszej jakości sezonowych składnikach. Jego autorskie menu prezentuje karta w restauracji La Brasserie Moderne.

MENU
Amuse bouche
G. H. Mumm Brut Cordon Rouge, Champagne, NV
Oysters Rockefeller
Ostrygi Rockefeller

Tuna / Tuńczyk
Perrier-Jouët Blason Rosé, Champagne, NV
Tuna escabeche, aubergine, herbs
Escabeche z tuńczyka, bakłażan, zioła

Macaroni / Makaron
Chablis 1er Cru „Vaillons”, Bouchard Aîné & Fils, Burgundy
Macaroni, foie gras, truffle
Makaron, foie gras, trufla

Sea bass / Okoń morski
Pouilly Fume, Les Duchesses, Doamine Laporte, Loire Valley
Sea bass, artichoke, crevettes grises
Okoń morski, karczochy, krewetka piaskowa

Lamb / Jagnięcina
Château Villa Bell-Air, Graves, Bordeaux
Lamb, red cabbage, mushroom tortellini
Jagnięcina, czerwona kapusta, grzybowe tortellini

White chocolate / Biała czekolada
Gewürztraminer Reserve, Dopff, Alsace
White chocolate mousse, yuzu, lychee
Mus z białej czekolady, yuzu, liczi


 DATE: 20.10.2016
PRICE: PLN 189
CENA: 189 PLN

La Brasserie Moderne
Email: brasserie.moderne@sofitel.com
Tel. 22 657 83 82