12.11.2016 BAŁTYCKIE RYBY I AUTORSKIE CYDRY (Kraków)

12 listopad w godzinach 19:30-22:00

Lipowa 6F/ Krako Slow Wines i Terra Madre Slow Food Festival zapraszają na kolację w ramach Festiwalu: Bałtyckie ryby i autorskie cydry, która odbędzie się już za tydzień: 12 listopada!

Menu:
1. Bałtyckie przekąski:
– śledzie w oliwie z oliwek, z jabłkiem, czosnkiem i pietruszką
– śledzie w oleju lnianym z szalotką i cytryną
2. Pasztet z wątroby dorsza oraz łosoś zasalany podane na pieczywie pszennym
3. Łosoś bałtycki grillowany w sosie z owocu granatu
4. Dorsz duszony w cydrze z pastą z estragonu i orzechów włoskich

Do każdej potrawy serwowane będą odpowiednio dobrane cydry Smykań.

Autor potraw – Pavel Portoyan, Krako Slow Grill & Pavel Portoyan
Ryby i przekąski bałtyckie – Sławomir Kijek (rybak) oraz Wojtek Radtke (Slow Food Pomorze)
Cydry –
SLOW FLOW GROUP

Koszt udziału: 150 zł
Zapisy:
http://terramadre.pl/ - w zakładce "Kolacje i Eventy na mieście"