29.10.2016 POŁĄCZ W PARĘ SER I WINO (Warszawa)

29 październik w godzinach 11:00-14:00


DATA: 29 października 2016 r.
GODZ: 11:00 – 14:00
CENA: 195 zł za dwie osoby

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na degustację, która odbędzie się 29 pażdziernika 2016, od 11:00 do 14:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Gwarancja udanego wieczoru to znakomite towarzystwo, dobre wino i jeszcze lepszy ser. Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, Marco Ghia, zaprasza na wyjątkowe spotkanie, podczas którego dobierzecie najsłynniejsze włoskie sery do równie doskonałych win z Półwyspu Apenińskiego.
Marco Ghia, reprezentujący trzy włoskie konsorcja serowe w Polsce (Parmigiano Reggiano, Gorgonzola, Asiago), jest niekwestiono
wanym źródłem wiedzy na ich temat. Produkty, które będziemy smakować szczycą się oznaczeniem D.O.P., czyli certyfikatem oznaczającym chronioną nazwę pochodzenia. Macie więc pewność, że wszystkie sery, których kosztować będziecie tego dnia, zostały wyprodukowane zgodnie z wielowiekową, włoską recepturą, z naturalnych składników i bez użycia konserwantów.

Cena za warsztaty to 195zł za parę.

W czasie warsztatów będziecie degustowali:

Sery:

Asiago D.O.P. fresco (sezonowany do 20 dni)
Asiago D.O.P. stagionato vecchio (sezonowany powyżej 6 miesięcy)
Gorgonzola D.O.P. dolce (sezonowany do 50 dni)
Gorgonzola D.O.P. piccante (sezonowany powyżej 80 dni)
Parmigiano Reggiano D.O.P. (sezonowany 18 miesięcy)
Parmigiano Reggiano D.O.P. (sezonowany 24 miesiące)
Parmigiano Reggiano D.O.P. (sezonowany 30 miesięcy)

Wina:

Prosecco Superiore Extra Dry DOCG extra Dry Le Manzane
Prosecco Superiore Brut DOCG Le Manzane
Le Manzane Springo Superiore Rive di Manzane Dry
Le Manzane Springo Superiore Rive di Manzane Extra Brut
Donna Fugata DOC Sur Sur
Donna Fugata DOC Lumara
Donna Fugata DOC Ben Rye

O odpowiednią temperaturę wina zadba niezawodny sprzęt marki Whirlpool.