03.02.2017 FESTUS, LUIGI ODDERO & BIAŁY KRÓLIK (Gdynia)

03.02.2017 w godzinach 17:30-21:00




Zapraszamy na degustację win Vigneti Luigi Oddero oraz dań przygotowanych przez szefa kuchni Białego Królika - Marcina Popielarza. Poprowadzi ją Alberto Zaccarelli, który specjalnie z tej okazji, przyjedzie do nas z Piemontu.

Rezerwacja miejsc (190 złotych):
+48 691 980 478 lub +48 58 351 03 00
recepcja@quadrille.pl

------------> MENU <------------

tuńczyk Bonito | sos oksfordzki
Vigneti Luigi Oddero Dolcetto d'Alba
zupa z sera bursztyn i suszonych borowików | ravioli z żółtkiem i ziemniakami...

Vigneti Luigi Oddero Barbera d'Alba
orłoryb | ocet z polskiego cydru | seler | koper
Vigneti Luigi Oddero Langhe Blanco
polska pieczarka z truflową owsianką
Vigneti Luigi Oddero Barbaresco

wołowina z Pniew | ziemniaki z ogniska | czarne kurki
Vigneti Luigi Oddero Barolo
lody z kwiatów bzu | cygaretka rabarbarowa | grilowane brzoskwinie | krem tonka
Vigneti Luigi Oddero Moscato d'Asti
------------> MENU <------------

Biały Królik to restauracja stworzona w 2015 roku, która z założenia miała być miejscem zaczarowanym i lekko zwariowanym, przestrzenią stworzoną z fantazją, gdzie rzeczywistość styka się z magią nawet na talerzu.

Tak oryginalna restauracja potrzebowała odpowiedniego Szefa Kuchni, który by tym oczekiwaniom sprostał. Wybór padł na Marcina Popielarza, który zdobył doświadczenie m.in. w londyńskim Social Eating oraz Kolonihagen Frogner i Maaemo w Oslo. To on w krótkim czasie doprowadził Białego Królika na wyżyny rozpoznawalności, na których nadal się utrzymuje. Świadectwem tego jest wyróżnienie przez prestiżowy przewodnik kulinarny Gault & Millau przyznane drugi rok z rzędu.