25.01.2017 KOLACJA DEGUSTACYJNA (Warszawa)

25.01.2017 w godzinach 19:00-22:00


Zapraszamy na kolację degustacyjną do Ed Reda w Warszawie (Plac Mirowski 1). Wieczór poprowadzą przedstawiciel Weingut Bründlmayer Thomas Klinger i Master Sommelier Adam Pawłowski, który wraz z szefem kuchni Adamem Chrząstowskim zadbał o idealny dobór menu do win. Koszt kolacji 150 zł, rezerwacji można dokonywać pod adresem warszawa@edred.pl (z dopiskiem kolacja Weingut Brundlmayer). Rezerwacje potwierdzamy po dokonaniu przedpłaty. Zapraszamy, ilość miejsc ograniczona!

MENU

➡ Aperitif
Bründlmayer Brut NVOkrasa z królika z mini sałatką z selera, trybuli i pomelo na orzechowym sucharku

➡ Zakąska rybna
Riesling Heiligenstein Lyra 2011
Sandacz faszerowany szyjkami rakowymi i zieloną herbatą podany na skorzonerze, jabłkowym puree i chipsie z miodu rzepakowego

➡ Zakąska mięsna
Grüner Veltliner Loiser Berg 2014Burger z byczych jąder z pietruszką, szczypiorkiem, konfiturą z czerwonej kapusty i karmelizowaną gruszką podany na brioszce

➡ Danie główne
Dechant Blauburgunder Pinot Noir 2012
Pierś kaczki na placku z kaszy manny podana z kompotem z porzeczki, zielonego pieprzu, imbiru i wanilii oraz sałatką z ziół

➡ Deser
Grüner Veltliner Lamm Trockenbeerenauslese 2009Morelowo-tymiankowy crème brulee