26.01.2016 WINO I POTRAWY (Kraków)

26.01.2016 w godzinach 20:00-23:00


Tym razem degustacja będzie polegała na poszukiwaniu idealnych zestawień wina z jedzeniem. Sprawdzimy, jak może zachować się wino w połączeniach kulinarnych, co wnosi, w czym pomaga i czego należy się wystrzegać? Porozmawiamy o kilku prostych zasadach i poddamy je próbie na wybranych przykładach. Wiedza, która z pewnością się przyda!
Zapraszamy

Domaine de L’Auriere, Muscadet Sur Lie
Wente, Morning Fog Chardonnay
Chateau Messaya, La Rose Saint-Bonnet
Luigi Bosca, Malbec DOC
Marques del Real Tesoro, Pedro Ximenez

Po prostu degustację poprowadzi Kasia Puk, absolwentka WSET® Intermediate.

Co?...

5 różnych win + przekąski
Ile?
60zł/ możesz, nie musisz wydać na wino

Rezerwacje: (12) 422 0895|poprostuwino@tffg.pl
Prosimy o potwierdzenie rezerwacji