27.01.2017 KOLACJA Z ORLANDO ABRIGO (Poznań)

27.01.2017 w godzinach 19:00-22:00



Kolacja degustacyjna z winami ORLANDO ABRIGO. Gość specjalny GIOVANNI ABRIGO.

Od pokoleń rodzina Abrigo zajmuje się uprawą winorośli i produkcją wina, a tajniki tego rzemiosła przekazywane są z ojca na syna. W 1988 roku Giovanni Abrigo rozpoczął pracę u boku swojego ojca Orlando, kontynuując rodzinną tradycję. Giovanni jako pierwszy wprowadził techniczne innowacje i ulepszenia w winiarni, mające na celu umożliwienie produkcji win o wyjątkowym charakterze. Z czasem posiadłość była powiększona poprzez zakup ziemi i winnic. Obecnie, winnice Orlando Abrigo zajmują około 20 hektarów, z których produkowane są tradycyjne wina jak Barbaresco, Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba oraz nowe wina jak Langhe C...
hardonnay i Langhe Bianco Sauvignon.

Prawdziwym inżynieryjnym wyzwaniem, było zbudowanie winiarni, która w jak najoszczędniejszy sposób gospodaruje energią i zużyciem prądu. Projekt Marca Ferreri został zrealizowany w latach 2009-2012 i dziś zabudowania znajdują się w 3/4 w zboczu a proces produkcji wina jest w głównej mierze napędzany siłą grawitacji.

Menu degustacyjne

Starter
Smażone Małże hotate | marakuja | tajska bazylia
Azienda Agricola Orlando Abrigo |Chardonnay Tres Plus Piedmont, Italy |
Main
Podwędzana Troć wędrowna | salsefia | kolendra
Azienda Agricola Orlando Abrigo |Barbera d’Alba Roreto Piedmont, Italy | Sorbet
Jabłko | miód
Main
Pierś kaczki | pieczony ziemniak | demi glace | kalarepa
Azienda Agricola Orlando Abrigo|'Rocche Meruzzano’|Barbaresco, Piedmont, Italy|
Desert
Gateau parfait | brownie czekoladowe | świeży kwiat
Azienda Agricola Orlando Abrigo |Moscato d’Asti Piedmont, Italy|
188PLN/osoba

Rezerwacje: rezerwacj@cucina88.pl | +48602668800 | ilość miejsc ograniczona