23.02.2107 SALTO TASTE & WINE VOL.4 (Warszawa)

23.02.2017 w godzinach 18:00-22:00



Jak co miesiąc, zapraszamy na kolejną odsłonę i twórczą interpretację kuchni rodem z Ameryki Południowej. Autorskie dania, które przygotuje Martin Gimenez Castro znajdą winne dopełnienie w selekcji tego szlachetnego trunku, o którą tym razem gościnnie zadba Adam Pawłowski, pierwszy Polak z prestiżowym tytułem Master Sommelier, nadawanym najlepszym sommelierom przez The Court of Master Sommeliers. Salto Taste & Wine w lutowej odsłonie zapowiada się, jak zawsze, kusząco!Adam Pawlowski pracowal jako head sommelier, zarządzając drużyną sommelierów w restauracji Northcote, wyróżnionej gwiazdką Michelina. Był odpowiedzialny za kartę win liczącą ok. 600 pozycji z całego świata, która co roku znajduje się w czołówce najlepszych kart win Wielkiej Brytanii. Wśród zawodowych osiągnięć, jest zwycięzcą zawodów Sommelierów Sud de France 2013 czy finalistą UK Best Sommelier 2011/2014, a także studentem WSET Diploma czy członkiem m.in. The Court of Master Sommeliers.

Każdy smak dań i wina ma swoją historię, dlatego zarówno nasi kelnerzy, jak i Adam Pawłowski staną się przewodnikami naszej oryginalnej degustacyjnej wyprawy w kulinarne zakątki Ameryki Południowej. Zapraszamy do jej serca, na Wilczą 73, w czwartek 26 stycznia, od godz. 18:00.
#SaltoRestauracja

Cena menu wraz z winami: 250 zł / os.
Prosimy o wcześniejszą rezerwację stolika: info@saltorestaurant.pl.
Podczas wieczoru degustacyjnego obowiązuje jedynie menu wydarzenia Salto Taste & Wine.