26.03.2017 POLSKIE CYDRY RZEMIEŚLNICZE (Warszawa)

26.03.2017 w godzinach 16:00-17:45


Degustacja cydrów z trzech najlepszych polskich cydrowni rzemieślniczych: Ignaców, Chyliczki, Smykan.
Cydr to dla wielu osób terra incognita. Trunek mało znany, nie zawsze doceniany. Na pewno nie w stopniu, na jaki zasługuje. Tymczasem najlepsze cydry swym smakiem śmiało mogą konkurować o miejsce na stole z białymi winami. W Polsce, rękami rzemieślników, którzy często czerpią swą wiedzę z najlepszych tradycji winiarskich, z jabłek powstają doskonałe alkohole. Uznane także przez najlepszych degustatorów zagranicznych. Na naszym spotkaniu będziemy spróbować cydr nagradzane na prestiżowych konkursach w Hiszpanii i Wielkiej Brytanii: Czarny Ignac, Chyliczki Stary Sad Premium.

Na degustacji zaprezentujemy cydry:

- jednoodmianowe (Chyliczki Kornselka)
- ze starych odmian jabłek (Smykan Stary Sad, Ignaców Czarny Ignac)
- likierowe cydry lodowe (m.in. Chyliczki Lodowy)
- dodatkowo: 2 cydry rzemieślnicze niedostępne na rynku, w tym doskonały cydr lodowy z Ignacowa
Serdecznie zapraszamy zarówno tych, którzy poznali już dobry cydr, jak i tych, którzy dopiero chcą go odkryć.

Degustacja 8 cydrów rzemieślniczych, w tym dwóch niedostępnych na rynku. Będzie komentowana przez znawcę cydrów, Przemysława Iwanka.

Data: 26 marca 2017r.
Godzina: 16:00, czas trwania ok. 2 godzin.

Cena pakietu degustacyjnego 55zł. Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu do dnia 23 marca przez Facebooka z pubem
Chmielołak lub mailowo p.iwanek@piwoicydr.pl

Ilość miejsc jest ograniczona. W przypadku niskiej frekwencji wydarzenie się nie odbędzie.