12.05.2017 WINO + RIESLING - RIESLING WEEK (Poznań)

12.05.2017 w godzinach 19:00-21:00


Czy riesling reński i włoski smakują podobnie? Czy z czarnego rieslinga można wytwarzać wina musujące w Szampanii? Czy słodki riesling może być kwaśny? Na te i inne pytania odpowiemy podczas majowej degustacji rieslingów w ramach obchodzonego pod patronatem Niemieckiego Instytutu Wina “Tygodnia Rieslinga”.

A więc zapraszamy na degustację z udziałem “króla białej winorośli” - w tym dniu słowo riesling będziemy odmieniać przez wszystkie przypadki i z różnym akcentem. Jeden szczep, ale różne gleby, regiony i różne ręce producentów. Pokażemy nie tylko różne smaki i aromaty tego szczepu, ale również zastosowania gastronomiczne do różnych typów potraw.
Koszt uczestnictwa w degustacji – 70zł/os – konieczna rezerwacja – / dostępnych tylko 12 miejsc /decyduje kolejność zgłoszeń mailowo lub telefonicznie/ kontakt@winoplus.pl; tel.784 912 921