22.04.2017 WIECZÓR Z CYDREM IGNACÓW (Mała Wieś)

22.04.2017 w godzinach 18:00-21:00



Zapraszamy na spotkanie ze współproducentem pierwszego rzemieślniczego cydru w Polsce - Tomaszem Porowskim z Cydrowni Ignaców.

W trakcie spotkania i degustacji poznamy różnicę pomiędzy cydrami z różnych krajów - Francji, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii oraz Polski. Opowiemy o metodach produkcji, o tym czym jest cydr lodowy oraz z jakich odmian robione są najlepsze cydry. Do degustacji nasza kuchnia przygotuje pyszne przekąski.

Cena to tylko 65 zł za osobę! Liczba miejsc ograniczona.

Cydrownia Ignaców
W gospodarstwie sadowniczym w Ignacowie działa się zgodnie z rzemieślniczą formułą produkcji cydru: jesienią z dojrzałych jabłek odpowiednich odmian, tłoczy się sok, który następnie poddaje się fermentacji. Zimą i wiosną młody cydr dojrzewa. Nie używa się koncentratu soku, aromatów ani barwników. Produkowane są cydry rocznikowe, korzysta się z ciekawych odmian, eksperymentuje z cydrem lodowym.

Ignaców – wieś w powiecie grójeckim, w samym środku największego zagłębia sadowniczego w Europie.