01.12.2017 HOTEL SOPOT & FESTUS - DEGUSTACJA DAŃ I WIN HISZPAŃSKICH (Sopot)

01.12.2017 w godzinach 19:30-21:30


Wszystkich miłośników kuchni i doskonałych win zapraszamy na kolację z degustacją dań i win hiszpańskich. Jeden wieczór, pięć dań i pięć wspaniałych, hiszpańskich win. Zapraszamy!

W menu:

Przystawka
Tapas - hiszpańska morcilla z kozim serem i cebulą karmelizowaną, ser manchego, szynka serrano z melonem, tortilla z serem i chorizo
Wino De Muller Brut Nature Reserve Chardonnay, Tarragona

Przystawka ciepła
Gambas, czosnek, chili, sos marinara, kolendra, mikro zioła
Wino Monte Real Blanco Cosecha Fermentado Barrica 2015, Rioja
...

Zupa
Krem z kukurydzy, jamon serrano, pikantna pianka paprykowa, zioła
Wino Raimat Castell Chardonnay 2016, Costers del Segre
Danie Główne
Przepiórka a la bilbaina, soczewica, pomidorki koktajlowe, mieta, puree z papryki i ciecierzycy, szafran, sos pepitoria
Wino Javier Ruiz Veyovis Verdejo 2016, Rueda

Desery
Hiszpański flan, ciastko migdałowe, karmel, mandarynka, limonka
Wino Valdespino Pale Cream Ideal, Jerez

Cena: 159 zł / osoba

Szczegółowe informacje i rezerwacje:
+48 507 266 888
restaurant@hotelsopot.eu